ممنوعیت تردد کشتی های ایرانی در بنادر هند و چین برداشته شد. بنا به گفته مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی، ممنوعیت تردد کشتی های ایرانی در بنادر هند و چین برداشته شده و پیش از این تنها ورود کشتی های ایرانی را به بندر خصوصی نمی دادند که خوشبختانه این مشکل در حال حاضر برطرف گردیده است.
میزان خسارت وارد شده به دلیل ممنوعیت ورود این کشتی ها هنوز برآورد نشده است. با آزاد شدن تردد کشتی ها جریان تجاری کالا در بندر چابهار رونق خواهد گرفت.
علی اکبر صفایی با بیان اینکه سالانه ۵۰ هزار فروند کشتی وارد آبهای جمهوری اسلامی میشود و در بنادر کشور فعالیت تخلیه و بارگیری دارند گفت: در کنار اینها حجم عظیمی از شناورهای سنتی و شناورهای مسافری و دیگر شناورها قرار دارند که در آمارهای این ۵۰ هزار فروند کشتی نیستند اما همه آنها مانند کشتیهای اقیانوس پیما تحت کنترل و هدایت سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارند به خصوص که ۹۰ درصد تجارت ما دریایی است.
صفایی با بیان اینکه ۹۰ درصد از تجارت کشور از طریق حملونقل دریایی صورت میگیرد، گفت: طبق آمار در ۸ ماه امسال ۱۲۹ میلیون تن کالا جابه جا شده که نسبتبه مدت مشابه سال قبل رشد ۱۱ درصدی داشته است.
او با بیان اینکه بندر چابهار یکی از اصلیترین بنادر در شرق کشور است، گفت: ما بعد از انقلاب سعی کردهایم از ظرفیتهای این بندر استفاده کنیم و حدود ۱۲ میلیون تن از ظرفیتهای بندر تاکنون استفاده کردهایم.
صفایی گفت: در سالهای قبل به دلیل آنکه حجم زیادی از گندم اهدایی افغانستان به هندوستان از طریق بندر چابهار جابهجا میشد، همین جابهجایی گندمها باعث شده بود که جریان تجاری کالا از بندر چابهار افزایش یابد.
او ادامه داد: درحال حاضر هندیها همچنان در بندر چابهار حضور دارند و شرکتهای هندی براساس قراردادهای بلندمدت همچنان در این بنادر حضور دارند و عملیات تجاری خود را انجام میدهند.
معادن وزیر راه وشهرسازی گفت: ما ظرفیتهای بسیار خوبی در بنادر شمالی کشور ایجاد کردهایم.
صفایی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره ممنوعیت ورود کشتیهای ایرانی به بنادر هند و همچنین به بنادر چین هم گفت: ممنوعیت تردد کشتیها در بنادر چین و هند برداشتهشده و پیشاز این تنها اجازه ورود کشتیهای ایرانی را به بندر خصوصی نمیدانند که خوشبختانه این مشکل درحالحاضر برطرف شدهاست.
او در پاسخ به سوال دیگر مبنیبر اینکه چه میزان خسارت به دلیل ممنوعیت ورود این کشتیها وارد شده است؟ گفت: هنوز شرکت کشتیرانی درباره خسارت وارد شده به ما چیزی اعلام نکردهاند.
صفایی در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت پیشرفت فاز سه بندر شهید رجایی گفت: هماکنون پیشرفت فیزیکی فاز سه بندر شهید رجایی به ۷۰ درصد رسیده و ما حدود ۹۰۰ متر اسکله را برای بندر شهید رجایی آماده کردهایم و طرح توسعه دیگری را هم در دست مطالعه قرار دادهایم.
او در پاسخ به سوالی درباره تجهیزات بندر شهید رجایی گفت: ما در حوزه تجهیزات و سرمایهگذاران داخلی حمایت خواهیم کرد و تمام تلاش خود را بر روی مباحث کالا در این بندر افزایش خواهیم داد.
صفایی گفت: در آینده نزدیک سرمایهگذاری خارجی در حوزه این بندر هم صورتگرفته و افزایش ترافیک را هم در این بندر خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان بنادر با بیان اینکه از دهه ۸۰ سرمایهگذاری در بنادر شکلگرفته و بسیاری از آنها توسط بخش خصوصی بودهاست، گفت: از دهه هشتاد تا کنون حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جذبشده و با توجه به افزایش ظرفیت و بعد از تحریمها تصور میکنیم که در طول مدت کوتاهی بتوانیم این میزان سرمایهگذاری را جذب کنیم.
کارشناسان شرکت همیار ترخیص ساعی همراه دو دهه سابقه حرفه ای سال تجربه زمینه ترخیص کار کالا انجام امور گمرکی این شرکت را در سال ۱۳۹۴ تاسیس نمودند تا بتوان با تغییر رویه های گمرکی و تجارت فرامرزی در زمینه های ترخیص کالا،صادرات و واردات با استفاده از تجارب یکایک آنها در کنار تجار و وادکنندگان کشور در پیشبرد تجارت خارجی نقش به سزایی ایفا نمایند