ما یک شرکت مشاوره صادرات, واردات, ترخیص کالا هستیم. بیشتر بدانید.

سوالی دارید ؟

 02188721155

آدرس

تهران ـ خیابان وزرا ـ خیابان بیستم ـ پلاک 28

وبلاگ

مراحل صادرات کالای ایرانی به کشورهای اوراسیا

مراحل صادرات کالای ایرانی کشورهای همسایه

Ratings
(2)

مراحل صادرات کالای ایرانی

مراحل صادرات کالای ایرانی ـ صادرات کالا از جمله فعالیت های مهم اقتصادی است که طی دوران گذشته تا به امروز به منظور توسعه اقتصادی کشورها درحال انجام است. فعالیت اقتصادی نقطه مقابل فعالیت های واردات کالاست و یک امر مهم و حیاتی جهت افزایش رونق اقتصادی کشورها محسوب می شود؛ به طوری که کارشناسان حوزه اقتصاد همگی بر این نظر هستند که صادرات کالا عامل اصلی پیشرفت اقتصادی کشورها می باشد و لذا دولت ها بر حسب همین اتفاق همه تلاش خود را بکار گرفته تا بستر و شرایط مناسب انجام این فرآیند مهم اقتصادی را برای تجار و بازرگانان به وجود آورند.

با توجه به اهمیت و ضرورت صادرات کالا بر اقتصاد کشورها، همچنین با توجه تلاش دولت ها جهت فراهم آوردن شرایط مناسب برای انجام این کار، باید بگوییم که صادرات کالا فرآیند سخت و دشواری بوده، لذا برای انجام فرآیند اقتصادی همواره لازم است که دانش و تجربه کافی دراین زمینه برخوردار باشیم، برای انجام فرآیند صادرات کالا به کشورهای مختلف همواره لازم است علاوه بر شناخت قوانین بین الملل با قوانین و مقرارت داخلی کشورهای دریافت کننده ی کالاها نیز آشنا باشیم تااز بروز مشکلات مختلف دراین زمینه جلوگیری شود.

خرید کالا از چین

همچنین باید بگوییم که بطور کلی فرآیند صادرات کالا نیازمند رعایت یک سری قواعد و قوانین میباشد، در اصطلاح عام این قواعد، مراحل صادرات کالا گفته می شود؛ بنابراین برای انجام صادرات هرگونه کالا به کشورهای مختلف لازم است پیش از هرگونه اقدام در این زمینه تجار و بازرگانان این مراحل آشنا بوده و تجربه کافی آنها را داشته باشید، با توجه به برون مرزی بودن این فرآیند مهم و خطیر در صورت عدم رعایت قوانین و قواعد این کار ممکن است که صادرکننده کالا به عنوان متخلف شناخته شده و به وسیله امور اجرایی مورد بازخواست قرار گیرد.

شرکت همیار ترخیص ساعی یک شرکت پرسابقه خدمات صادرات کالا از مقصد ایران، به بازارهای کشور روسیه، بازار کشور عراق، بازار کشور افغانستان، بازار کشور گرجستان، بازار کشور ترکمنستان، بازار کشورهای حوزه CIS

انواع صادرات کالا
صادرات کالا روش‌های مختلفی دارد و به چند بخش تقسیم می‌شود :

صادرات قطعی کالا

 ارسال انواع کالا به خارج از مرزهای کشور جهت مصرف یا فروش در کشورهای دیگر، صادرات قطعی کالا می‌گویند.

صادرات موقت کالا
به ارسال کالا به خارج از مرزهای کشور به منظور شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی، صادرات موقت کالا می‌گویند. در صورت عدم فروش کالا و اجبار بازرگان به برگرداندن کالا به کشور، مرجوع کردن کالا به آسانی انجام می‌شود و پروسه گمرکی جهت واردات کالا وجود ندارد.

در صادرات موقت، صادرکننده مبلغی را به عنوان سپرده به گمرک واگذار می‌کند و با بازگشت کالا به کشور، اقدامات لازم جهت استرداد وجه سپرده شده صورت می‌پذیرد.

لازم به ذکر است که صادرات برخی کالاها از جمله اشیا عتیقه مربوط به میراث فرهنگی ممنوع است.

مراحل صادرات کالای ایرانی ـ صادرات کالا به روش مستقیم


در روش مستقیم، فرد یا شرکت صادرکننده بدون واسطه کالای مورد نظر را به کشور مقصد صادر می‌کند. در این روش صفر تا صد صادرات کالا بر عهده‌ی فرد صادرکننده کالا است. معمولا افراد برای نخستین بار صادرات کالا را به روش مستقیم انجام می‌دهند.

مزیت‌های روش مستقیم در صادرات کالا
کسب سود بیشتر: هنگامی که به صورت مستقیم به انجام صادرات بپردازید، شخص یا شرکت دیگری در سود و فروش کالا با شما شریک نمی‌‎شود و موجب بالا رفتن سودتان می‌گردد.
ایجاد لینک‌ها و ارتباطات تجاری: با گذشت زمان می‌توانید شبکه سازی کنید. پس از مدتی متوجه می‌شوید که در حوزه صادرات با افراد خارجی و داخلی زیادی ارتباط تجاری دارید.

یادگیری صفر تا صد صادرات: پس از این که چندین بار اقدام به صادرات کالا کردید، دیگر نیازی به کمک و همراهی افراد دیگر ندارید. زیرا شما توانسته‌اید صفر تا صد صادرات کالا را یاد بگیرید. با یادگیری صادرات می‌توانید در سایر حوزه‌های زنجیره صادراتی نیز فعالیت کنید.

مراحل صادرات کالای ایرانی ـ معایب روش مستقیم در صادرات کالا


روش مستقیم صادرات کالا معایبی را هم به دنبال دارد که شامل موارد زیر است:

هزینه بیشتر: درست است که این روش سود بسیاری دارد ولی از هزینه‌های دیگر آن نباید غافل شد. دراین روش شما نیاز به ایجاد یک دپارتمان صادرات و استخدام نیروی انسانی دارید و هزینه حضور فیزیکی کشور خارجی و بعضی هزینه‌های دیگر را باید بپردازید.
صرف وقت بیشتر: در این روش باید زمان بیشتری را صرف مراحل صادرات کالا کنید.
گرفتن مجوزهای قانونی: یکی دیگر از معایب این روش، اخذ مجوزهای قانونی مربوط به صادرات است.
صادرات کالا به روش غیر مستقیم
در این روش بر خلاف روش مستقیم از واسطه استفاده می‌شود. فرد به کمک شرکت‌های بازرگانی اقدام به انجام صادرات می‌‍‌کند و طی قرارداد شخص یا شرکت فرآیند صادرات را به شرکتی دیگر واگذار می‌نماید. در روش غیر مستقیم سود حاصل از صادرات بین واسطه و فرد صادرکننده با درصد توافقی تقسیم می‌شود.

مزیت‌های روش غیرمستقیم در صادرات کالا
هزینه کمتر: در روش غیرمستقیم نیازی به ایجاد دپارتمان صادرات و امکانات دیگری نیست. پس هزینه‌های صادراتی بسیار کاهش پیدا می‌کند.
استفاده از تجربیات افراد: بعضی از واسطه‌ها تجربیات صادراتی خود را به مرور زمان در اختیار شما قرار می‌دهند. به این صورت کم کم تجربه و دانش شما در زمینه صادرات کالا بیشتر می‌شود.
عدم نیاز مجوزهای قانونی: نیازی به گرفتن مجوزهای قانونی ندارید.
معایب روش غیر مستقیم در صادرات کالا
عدم تعامل مستقیم با مشتری: معمولا شما هیچ گونه تعامل مستقیمی با مشتری و شناخت نیازها و خواسته‌های او ندارید. بنابراین نمی‌‎توانید برای گسترش صادرات اقدام نمایید.
عدم کنترل روی قیمت: مشخص کردن قیمت کالای صادراتی و بسیاری از موارد دیگر بر عهده واسطه است و شما در این مورد دخالتی ندارید.
سود کمتر:  این روش بخشی از سود صادراتی برای واسطه تعلق می‌گیرد. بنابراین سود حاصل از صادرات نسبت روش مستقیم کمتر خواهد بود.

خدمات صادرات کالا، صادرات کالا برای کشور افغانستان، صادرات کالا برای کشور روسیه، صادرات کالا برای کشور عراق، صادرات کالا جهت کشور گرجستان، صادرات کالا جهت کشور ارمنستان، صادر کننده کالای ایرانی برای کشورهای حوزه CIS

مراحل صادرات کالای ایرانی ـ دسته بندی کالاهای صادراتی


کالاهای صادراتی بر حسب مجوز صدور به سه گروه تقسیم می‌شوند:

کالاهای مجاز
کالاهای مشروط
کالاهای ممنوع الصدور

آشنایی با مراحل صادرات کالا


همانطور که گفته شد صادرات کالا عامل اصلی جهت توسعه اقتصادی کشورها بشمار میرود. همچنین گفته شد که برای انجام صادرات کالا لازم است، علاوه بر شناخت قوانین بین المللی در این زمینه با قوانین داخلی کشورهای دریافت کننده کالا نیز آشنا باشیم. برای همین جهت کارشناسان اقتصادی و تاجرین با تجربه در زمینه صادرات یکسری اصول مراحل تحت عنوان مراحل صادرات کالا تعریف کرده اند

صادرات کالا نیازمند طی شدن مراحل و اخذ مجوزهای متفاوتی است. بصورت کلی، بخشی از این مراحل برای تمامی کالاها و خدمات صادراتی یکسان هستند. برخی از خدمات و کالاهای صادراتی نیز دارای شرایط و مراحل منحصر بفرد هستند و ماهیت، جنس آنها بستگی دارد.

 ادامه مقاله می‌توانید مراحل صادرات کالای ایرانی را به صورت کلی مشاهده کنید:

فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز (مانند وب سایت، شبکه‌های اجتماعی، کاتالوگ محصول و کارت ویزیت دیجیتال انگلیسی. توجه کنید که تمامی این موارد باید به چند زبان باشند)
اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات کالا (اخذ مجوز استاندارد، اخذ استانداردها و مجوزهای مورد نیاز داخلی جهت صدور مجوز صادرات مثل کارت بازرگانی، تهیه آنالیز قابل قبول و دیتاشیت و تست ریپورت‌های لازم جهت معرفی و پرزنت محصول)
انجام تحقیق بازار صادراتی جهت تشخیص و شناسایی بازار و کشور هدف
تحلیل و بررسی قیمت فروش، قدرت خرید مشتری، بررسی رقبا و شرایط کالای قابل عرضه به بازار هدف مشخص شده
توانایی تامین و هم سطح سازی کیفیت کالا متناسب با بازار کشور هدف
ایجاد مزیت بهره وری محصول جهت رقابت با رقبا همراه بازار کشور هدف
ثبت برند جهانی 
انجام بازاریابی در کشور هدف
بررسی زیر ساخت‌های انتقال ارز
تهیه اسناد مربوطه (حمل کالا، تشریفات گمرکی و خروج کالا از مرزهای کشور)

اتاق‌ بازرگانی مشترک ایران و کشور هدف:
روش دیگر برای تسهیل صادرات کالا بهره ‌مندی از اتاق‌های بازرگانی مشترک است. اتاق‌های بازرگانی عموما جلسه‌ها، همایش‌ها و سیمنارهای حوزه‌های مختلف صادرات کالا را برگزار می‌کنند.

شما می‌توانید متناسب با کشوری که قصد صادرات کالا را دارید، اتاق بازرگانی مشترک آن کشور با ایران مراجعه کنید و ارتباط بگیرید. اگر کشور مورد نظر اتاق بازرگانی مشترک نداشت می‌توان از رایزنان بازرگانی در این امر کمک گرفت.

مراحل صادرات کالا, صادرات به افغانستان, صادرات به عراق, صادرات به روسیه

 

سئوسازی: گروه نرم افزاری السا

  • بازدید: 138

درباره همیار ترخیص

کارشناسان شرکت همیار ترخیص ساعی همراه دو دهه سابقه حرفه ای در زمینه ترخیص کار کالا، انجام امور گمرکی این شرکت را در سال ۱۳۹۴ تاسیس نمودند تا بتوان با تغییر رویه های گمرکی و تجارت فرامرزی در زمینه های ترخیص کالا،صادرات و واردات با استفاده از تجارب یکایک آنها در کنار تجار و وادکنندگان کشور در پیشبرد تجارت خارجی نقش به سزایی ایفا نمایند

آدرس شرکت

  • تهران ـ خیابان وزرا ـ خیابان بیستم ـ پلاک 28
    طبقه دوم ـ واحد چهار
  • تلفن:  0218872115509353505100