ماده 113 – موارد زیر قاچاق گمرکی محسوب می شود :
الف - کالایی که از مسیر غیرمجاز یا بدون انجام تشریفات گمرکی به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج گردد. همچنین کالاهایی که بدون انجام تشریفات گمرکی یا از مسیرهای غیرمجاز وارد کشور شود و در داخل کشور کشف گردد.
تبصره ـ منظور از مسیر غیرمجاز، مسیرهایی غیر از موارد مندرج در تبصره ( 1) 103 این قانون است.

کارگزار گمرکی
کارگزار گمرکی در گمرک به شخصی اطلاق میشود که تشریفات گمرکی کالای متعلق به اشخاص دیگر را به وکالت از طرف آنان انجام دهد. کارگزار گمرکی باید پروانه مخصوص از گمرک ایران تحصیل نماید که این پروانه برای ترخیص کالا از تمامی گمرک های کشور معتبر است.

تمامی اموری که مربوط به ترخیص یک کالا از گمرک می شود و یا برای صادرات باید انجام شود را امور گمرکی می گویند. در واقع برای این امور، سازمان گمرکات کشور نسبت به ارائه کارتی تحت عنوان کارت بازرگانی اقدام کرده است و افراد حقیقی و حقوقی می توانند با توجه به شرایط اعلام شده نسبت به دریافت این خدمات اقدام کنند ولی باید در نظر داشت که حتی با وجود کارت بازرگانی، ممکن است مراحل مربوط به استفاده از خدمات گمرکی و یا امور گمرکی زمان بر باشد. از این روی شرکت های تجاری و تجار ترجیح می دهند

بر اساس شیوه نامه جدید رفع تعهد ارزی،صادرکنندگان میتوانند تمام ارزی صادراتی خود را از طریق واردات در مقابل صادرات خود و واردات در مقابل صادرات غیر به چرخه اقتصادی کشور تزریق کنند.این تصمیم انگیزه صادرکنندگان را برای بازگشت ارز بیشتر میکند؛ چرا که صادرکنندگان بارها اعلام کردند ارز آنها در سامانه نیما خریدار ندارد یا با قیمت پایین معامله میشود که برای آنها به صرفه نیست.

سود بازرگانی واردات تجاری موبایل بالای ۶۰۰ دلار از یک به هشت درصد افزایش یافته و با احتساب چهار درصد حقوق و عوارض گمرکی ، تعرفه واردات از۵ درصد به ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا ، در ماه های گذشته به دلیل مشکلات مربوط به کرونا و مشکلات تولید و از سوی دیگر، مشکلات واردات،قیمت گوشی با افزایش چند برابری مواجه بود.

به گزارش اقتصاد نیوز،محمد فرجی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ممنوعیت واردات مودم از سال ۱۳۹۶ برای حمایت از تولید داخل ، اظهار کرد: در یک بازه زمانی در سال ۱۳۹۷ به دلیل کمبود مودم در بازار چند شرکت واردکننده طی قراردادی که با یک شرکت خارجی داشتند،مجوز دریافت کردند، اما دوباره واردات مودم بسته شد.

معاون فنی گمرک ایران اعلام کرد: بر اساس مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار، ترخیص برنج های وارداتی از امروز به بعد بدون اخذ هیچ تعهدی انجام میشود.
«مهرداد جمال ارونقی» با بیان این مطلب گفت: تا روز گذشته برنجهای وارداتی که قبل از تاریخ اول آذر ۹۸ ثبت سفارش شده بودند، با اخذ تعهد، اجازه ترخیص داشتند؛

هیئت وزیران در جلسه ۱۳ آذر ۱۳۹۸ به پیشنهاد وزارت صمت و با اصلاح آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات ، موافقت کرد تا آن دسته از ماشینآلات و کالاهایی که به صورت موقت در داخل کشور در نمایشگاه های بینالمللی-تخصصی نمایش داده می شوند، مشروط به عدم امکان ساخت داخل و با تأیید وزارت مذکور، از سود بازرگانی هنگام ترخیص قطعی معاف بشوند.

یکی از پرکاربردترین وسایل الکترونیکی در کشور ما، انواع دوربینهای مدار بسته بوده است. این دوربینها از جمله محصولات وارداتی به شمار میروند که منبع وارد کنندهی آنها، کشورهایی نظیر: تایوان، چین، کره، بوده است. این دوربینها نیز مانند بسیاری از کالاهای دیگر از تعرفه گمرکی و همچنین شرایط خاص برای ترخیص برخوردار هستند.

ترخیص فوری کالاهای اساسی در حالی در روزهای اخیر در دستور کار دستگاه های مربوطه قرار گرفته که دادستانی کل نیز به ماجرای دپوی ۶ میلیون تنی کالاهای اساسی وارد شده و ضرب الاجل تعیین کرده است.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا،پایان اردیبهشت ماه زمانی بود که مصوبه مربوط به ترخیص کالاهای اساسی که مورد تایید رئیس جمهوری قرار گرفته بود از سوی وزارت صمت به گمرک ایران ابلاغ شده بود.

ترخیص کالا در ایران فرآیندی است که در طی آن کالاها و اجناس به گمرکات ارائه شده و با ارائه مدارک لازم ، عملیات آزاد سازی اجناس برای وارد کننده و صادر کننده ها صورت می گیرد. انجام این عملیات به کالا ها وجهه قانونی داده و آن ها را از حالت غیر قانونی و قاچاق بیرون می آورد.

دستور ترخیص فوری روغن از گمرک, جمال ارونقی، معاون فنی گمرک ایران از ترخیص فوری و ۹۰ درصدی روغن های خام اظهار شده به گمرکات مازندران خبر داد.
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، مهرداد جمال ارونقی اعلام کرد که با توجه به وضعیت روغن در سطح کشور، طی آخرین اقدامات صورت گرفته از سوی این سازمان جهت تسریع و تسهیل ترخیص روغن های موجود در گمرک بر ترخیص ۹۰ درصدی تاکید و در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از تجهیزات وارداتی به درون کشور، انواع تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه هستند که هر کدام از طیف گستردهای برخوردار هستند. نیاز کشور ما به این تجهیزات، سبب افزایش واردات آنها در بازار رقابتی شده است. لذا برای کاهش زمان ترخیص و همچنین کاهش هزینهها، دریافت راهنمایی از افراد خبره و متخصص، بسیار مهم و ضروری بوده است.

گمرک ایران تسهیلات جدیدی را برای ترخیص فوری کالاهای مقابله با کرونا از گمرکات در نظر گرفته است. در ادامه با سایت ترخیص کالا همراه باشید.
بر اساس جدیدترین ابلاغیه گمرک، کالاهای موجود در اماکن گمرکی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که دارای ثبت سفارش بانکی بوده و برای رفع نیازهای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا و جبران آثار اقتصادی آن در جامعه مورد نیاز هستند، در صورت ارائه تاییدیه بانک مبنی بر قرار گرفتن در صف تأمین ارز ترخیص می شوند.

تسهیل فرایند ترخیص اجزاء و قطعات مورد نیاز صنایع از گمرک
معاون امور صنایع وزارت صنعت،معدن و تجارت در دومین جلسه شورای سیاستگذاری توسعه صنعت لوازم خانگی که با محوریت بررسی موضوعات مرتبط به امور گمرکی و برنامه ریزی برای تدوین برنامه راهبردی توسعه صنعت لوازم خانگی و حمایت از برندهای ایرانی برگزار شد،از تسهیل فرایند ترخیص اجزاء و قطعات مورد نیاز صنایع از گمرک خبر داد.

بر اساس اعلام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، تراز تجاری کشور در بهار امسال، با مازاد یک میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار همراه بوده است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به روند صادرات و واردات کشور در سه ماهه نخست امسال براساس آمار گمرک پرداخته و نوشته است:

بای بک یا بیع متقابل که به بازخرید نیز معروف است یکی از روش های تجارت متقابل می باشد. معمولا در این نوع قراردادها یکی از طرفین قرارداد تجهیزات یا ماشین آلات یا سخت افزاریرا به منظور تولیدات خاصی به طرف دیگر می فروشد و طی مدت زمانی معین ، محصولات تولید شده به واسطه همان تجهیزات را به عنوان تمام یا بخشی از طلب خود دریافت می کند.

آشنایی با برخی از اصطلاحات رایج در بازرگانی
در مقاله زیر سعی در آشنایی شما با چند نمونه از مهمترین و پرکاربرد ترین اصطلاحات مربوط به ترخیص کالا و بازرگانی بین الملل به صورت مختصر و خلاصه داشته ایم.
اسناد حمل یا Shipping documents

ترخیص کالا فرآیند گرفتن مجوز ورود یا صدور یک کالا از گمرک کشور است. به عبارتی دیگر ترخیص کالا، انجام کلیه اموری است که نیاز است تا یک کالا از مبادی رسمی اجازه ورود یا خروج داشته باشد و در اختیار صاحب کالا یا خریدار کالا قرار گیرد. فرآیند ترخیص کالا، موجب کنترل ورود و خروج ارز و کنترل قاچاق کالا میشود.